Fluefiske

Elva Glomma, Norges lengste elv, renner 100 meter fra tunet på Telstad. Her er fluefiskesone på 19 km, der det er en god bestand av ørret og harr.

Telstad finner du nord i Østerdalen, i den øvre delen av den berømte elva Glomma, mellom Tynset og Tolga, i Innlandet fylke. Dette er beskrevet som en av de beste strekningene for fluefiske i Norge. På folkemunne omtales dette området som blant de beste for harrfiske i Nord-Europa, og fluefiske her har en sterk posisjon i fiskemiljøer i Europa. Det er også mulighet for annet type fiske både nord og sør for fluefiskesona. I fjellvann i nærheten kan det fiskes etter bl. a. ørret og gjedde. http://www.fishspot.no

Vi fikk besøk av NRK i august 2021, se innslaget her.

Kanskje fluefiske for hele familien kan definere årets sommer? Opplev roen ved elvebredden, la ungene prøve fiskelykken og lære seg fluefiske. Her ute i naturen er det lett å senke skuldrene og skape verdifulle øyeblikk i minnebanken. Legg til rette for et aktivt og lærerikt friluftsliv, da er ikke barna vanskelige å be med på tur.

Våre gjester forteller om magiske øyeblikk de har opplevd nettopp her på Telstad. Ta turen til Telstad og oppdag alle tingene som gjør denne delen av Glomma til den beste fluefiskeopplevelsen i Norge.

Vi bistår med kjøp av fiskekort og guidede turer.

Se Fishspot og Kvennan Fly Fishing for mer informasjon

Alle foto: Bjørnar Hansen (Fishspot)