Foto: Bjørnar Hansen (Fishspot)

Om Telstad gjestegård

Telstad er et tradisjonsrikt og stemningsfullt gårdstun bygd på 1770-tallet. Husene er gamle og værbitte utenpå, men er betydelig oppgradert innvendig til god standard. Gården ligger fredelig til tett ved Glomma, i hjertet av attraktivt fluefiskeområde, omkranset av fjellbygder og seterdaler.

Telstad er et tradisjonsrikt gårdstun fra 1770-tallet, beliggende nord i Østerdalen, ved Røros, mellom Tynset og Tolga, i Innlandet fylke. Glomma renner forbi med svært attraktivt fluefiske. Godt utgangspunkt turer i snilt terreng. Et sted for verdifulle øyeblikk i helt spesielle omgivelser.

Telstad fungerer i dag som gjestegård, med bomulighet i to hus. Her er mulighet for fiske, jakt, vandreturer og andre opplevelser. Her er også lagt til rette for møter og feiringer.

Tunet er stort, med god plass til parkering av biler. Vinterhage og badstu, grill og bålpanne. Tilrettelagt for å nyte verdifulle øyeblikk og opplevelser sammen.

Vertskapet på Telstad

Vertskapet på gården er Mette Sand Semmingsen og Erling Birger Semmingsen. – I tillegg til å drive gjestegård driver vi gårdsbruk med skogsdrift og produksjon av sau og mandelpoteter på gården Selund, hvor vi også er bosatt, ca 2 km fra Telstad. Vi tok imot våre første gjester på Telstad i 2004.

Mette har en høgskoleutdanning i turisme, Erling er agronom og skogingeniør.

Gamle hus har vi en spesiell interesse for, og det har vært en stor del av hverdagen og arbeidsoppgavene våre.

Vi deler på arbeidsoppgavene på gården, vi er begge både stuepiker , vaktmester og vertskap, og legger stor vekt på å møte gjestene våre slik at de skal få et godt opphold på Telstad.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Telstad og gleder oss til å møte nye og gamle gjester!

– Mette og Erling