Hos oss vil du ikke kjede deg – aktivitetene venter!

Ingenting er som å ligge i blomsterenga en sommerdag å la humla susa, men om du vil har regionen vår mye å by på. Her er noen tips.

Det er fint mulig å finne aktiviteter for hele familien mens du er på Telstad. I området vil du finne mange interessante ting å gjøre. Hvorfor ikke sjekke ut noe av dette?

#Tilseters Seterkulturen er sterk i Nord Østerdal. Her kan man besøke aktive setre, eller bare rusle blant gamle brunsvidde tømmerbygninger i seterområdene. Tips: Utistuvollen. Eller hva med å sykle? Sjekk Seterveien!

#Matopplevelse Regionen er kjent for råvarer og lokalmatprodukter av høy kvalitet. I nærområdet finner du flere anerkjente produsenter av mat; kjøtt, ost, urter med mer, som selger varene side fra egne gårdsutsalg vi anbefaler deg å besøke. Eggen Gardsysteri er for eksempel vel verdt et besøk! Se også Gårdsmatutsalg for tips.

#Snillefjell Det er milevis med tilrettelagte tur- og sykkelstier i nærheten, både i skogsterreng og på fjell, og vinterstid har området et fantastisk løypenett. Alpinanlegg finnes både på Savalen og på Os. Disse ligger ca 30 km fra Telstad, og kun 10 min unna har Tolga sin egen hoppbakke. Mer spektakulært? Sjekk ut Tronfjell og Jutulhogget!

#Aktivferie Vi samarbeider med aktivitetsleverandører i nærheten som tilbyr turer med både hest og hundespann, guidede stisykkelturer, kajakkpadling og lokalmatsafari. Sjekk ut: Savalen Hestesenter, Urørt ski- og sykkeleventyr, Explore Røros. Eller hva med en rundtur i fjellbygda Hodalen med sparkesykkel og hund?

#Verdensarv En drøy halvtimes kjøretur fra Telstad ligger verdensarvkulturminnet Røros, med sin unike trehusbebyggelse, sjarmerende kafeer, bakgårder og aktiviteter. Se Destinasjon Røros og Rørosmuseet!

#Kultur Det er ikke uten grunn av flere av kommunene ligger på toppen av det nasjonale kommunebarometeret. Her er noen tips for den litt spesielle sommeren 2020: Dølmotunet, Olsok i Tolga, Aukrustsenteret og Forestilling på Sextus. I 2021 kan vi varmt anbefale: Elden, Opera Di Setra og Livestockfestivalen.

#Jakt I områdene rundt Telstad er muligheter for jakt, både på fugl, småvilt og storvilt. Vi kan bistå med å skaffe jaktkort og til å skape den perfekte rammen rundt jakta.