3 dagers opplevelsespakke

Unn dere en 3 dagers opplevelsespakke med overnatting på tradisjonelt gårdstun, fluefiske med lokal kjentmann og jakt etter gamle fangstgraver og dødisgroper.

Pris fra kr. 1830,- per person.

Inkludert i opplevelsespakken:

  • Overnatting med selvhushold i Stallen/Fjøset/Hovedhuset
  • Tilgang til velværehus med badstu og vinterhage
  • Fluefiske med lokal kjentmann (1/2 dag)
  • Fiskekort til Kvennan Fluefiskesone i 3 døgn
  • Lån av fluestang for barn
  • Guidet tur i Gammeldalen på jakt etter dødisgroper og fangstgraver

Lunsjpakker kan bestilles.

Pris for opplevelsespakke for 2 voksne og 2 barn fra kr 7320 for 3 dager. Prisen baserer seg på at fire personer reiser sammen og deler overnattingssted i Stallen.

Kom og opplev magien ved elvebredden på vakre Telstad – book din opplevelsespakke!

For de litt eldre barna kan fluefiske være en spennende aktivitet. Hos oss på Telstad har vi lagt til rette for at de unge fiskerspirene kan få øve seg på kast med fluestanga og oppleve gleden det er å kjenne det nappe i stanga. Og når kvelden kommer er vel ingenting hyggeligere enn å sitte rundt bålet og bare slappe av å la dagens opplevelser synke inn.

Visste du forresten at Kvennan Fluefiskesone som vi tilhører omtales som blant de beste for harrfiske i Nord-Europa? I fjellvann i nærheten kan det også fiskes etter bl.a. ørret og gjedde. Barn under 16 år fisker gratis.

Gjennom vår 3 dagers opplevelsespakke får du oppleve både magien ved fluefiske og tur til Gammeldalen på jakt etter spor fra istiden guidet av vertskapet selv.

Dag 1 Overnatting i tradisjonelt gårdstun fra 1700-tallet

Dere ankommer Telstad og sjekker inn. På ankomstdagen anbefaler vi å teste ut noen av regionens mange tilbud. Vertskapet er rause med tips. Enten du vil kombinere flotte naturopplevelser med spennende kultur og verdensarv, sykle i lett og tilgjengelig terreng, oppleve seterlivet eller nyte en Rørosis på cafe i Bergstaden Røros, en drøy halvtimes kjøretur fra Telstad. Les mer…

Dag 2 Med Glomma som nærmeste nabo

Klar for å prøve fiskelykken? Vi har fått med oss en kjentmann som viser noen triks med fluestanga og forteller litt om fluefiske. «Tørrkast» på land er en fin måte å finjustere teknikken og kastene før vi prøver oss som fluefiskere. Fra Telstad er det også kort vei til et av de mange fjellvannene i nærheten hvor dere kan fiske ørret og gjedde. Fiske kan gi de minste en mestringsfølelse, og det handler ikke alltid om jakten på den aller største fisken, men like mye om opplevelsen sammen. Jo tidligere barna introduseres for fisket, jo større er sjansen for at de vil ta med seg friluftslivets gleder inn i voksen alder. Og husk – kosen er viktig. Ta dere tid til å gjøre opp bål og nyt stillheten ved elvebredden. Etter turen er det perfekt å finne varmen i badstuen i velværehuset.

For inspirasjon og tips for fiske med barn. Se her.

Dag 3 På jakt etter gamle fangstgraver og dødisgroper fra istiden

Gammeldalen, 3 km øst før Telstad, er godt egnet for turer. I tillegg er det et stort område med spennende spor etter siste istid og et formrikt dødisterreng med et stort nettverk av eskerrygger. Noen opptil 80 meter høye. Du vil også se rester etter fangstgraver. Vertskapet guider dere gjennom det nasjonale vernede kvartærgeologiske området på et måte som gjør det spennende både for små og store.

Dag 4 Tilbake til hverdagen med ny inspirasjon og gode minner

På turen hjem kan vi anbefale å legge turen innom innom Dølmotunet Gårdsmusesum på Tolga for å hilse på dyra og hoppe i høyet og kanskje videre til Verdensarven Røros. Går turen sørover, kan du ta en tur til månen med Reodors felgens månerakett La Pollo XIII utenfor Aukrustsenteret på Alvdal, eller ta turen innom Savalen, et flott rekreasjonsområde sommer som vinter. Her bor også julenissen og han trenger visst lærlinger i sommer.