Fluefiske med vennegjengen?

Opplev magien ved elvebredden på vakre Telstad sammen med venninnene eller kompisgjengen!

  • Fluefiske med gjengen i et av Europas mest ettertraktede fiskeområder
  • Overnatting i historiske omgivelser et «fluekast» fra Glomma
  • Badstu og sosialt samvær

På Telstadtunet kan du slappe av i vårt velværehus med badstu og vinterhage selv på kalde sommerdager. Våre boenheter er lagt opp til selvhushold, og med en region som regnes blant landets fremste når det gjelder lokalmat med råvarer av ypperste klasse, skulle alt ligge tilrette for et godt opphold.

Overnatting i Stallen/Fjøset/Hovedhuset

«Vi bruker å komme hit hvert år med mange venner som ikke har fisket før. Alle får fisk selv om man er nybegynner.»  – Anna

Vi har lagt til rette for at vennegjengen får kvalitetstid sammen. Om du har traktert fluefiskestangen tidligere eller er helt fersk deler vår fiskeguide raust med tips og råd for at alle skal få oppleve gleden det er å se fiskespillet i elva og kjenne det nappe i stanga. Når kvelden kommer er vel ingenting hyggeligere enn å sitte rundt bålet og bare slappe av å la dagens opplevelser synke inn.

Telstad finner du nord i Østerdalen, i den øvre delen av den berømte elva Glomma, mellom Tynset og Tolga, i Innlandet fylke. Dette er beskrevet som en av de beste strekningene for fluefiske i Norge.

Dag 1  – Overnatting i tradisjonelt gårdstun fra 1700-tallet

Dere ankommer Telstad og sjekker inn. På ankomstdagen anbefaler vi å teste ut noen av regionens mange tilbud. Vertskapet er rause med tips. Enten du vil kombinere flotte naturopplevelser med spennende kultur og verdensarv, sykle i lett og tilgjengelig terreng, oppleve seterlivet eller nyte en bedre middag basert på lokale råvarer i Bergstaden Røros, en drøy halvtimes kjøretur fra Telstad. Les mer…    

Dag 2  – Med Glomma som nærmeste nabo

Klar for å prøve fiskelykken? Vi har fått med oss fiskeguide som viser noen triks med fluestanga. Fra Telstad er det også kort vei til et av de mange fjellvannene i nærheten hvor dere kan fiske ørret og gjedde. Ta dere tid til å gjøre opp bål og nyt stillheten ved elvebredden. Etter turen er det perfekt å finne varmen i badstuen i velværehuset.

Dag 3Shopping, kortreist gourmet og kultur i Verdensarven Røros eller fjelltur i Forollhogna?

Dagen står til fri disposisjon. Vi anbefaler dere å utforske nærområdet. Vingelen og Dalsbygda  er et eldorado for sykkel, fottur. Og Verdensarvkulturminnet Røros, med sin unike trehusbebyggelse, sjarmerende kafeer, bakgårder og aktiviteter, ligger kun en halvtimes kjøretur unna. Se Destinasjon Røros og Rørosmuseet! Eller hva med å leie inn en kokk som kan diske opp med mat basert på lokale råvarer.

Hvordan komme hit?

Telstad finner du nord i Østerdalen, mellom Tynset og Tolga, i innlandet kommune. Landskapet du finner i denne delen av Norge blir beskrevet som fjellområdet i innlandet fylke og noen sier det er Skandinavias sørligste villmark.

I fjellområdet på vestsiden av Glomma finner du nasjonalparken Forollhogna, og i øst finner du nasjonalparken Femundsmarka.

Området rundt Tynset og Tolga er et vakkert område for turer i marka. Du kan lett komme til fjells med bil, da har du et godt utgangspunkt for endeløs vandring i disse gamle fjellene.

Ankomst

Med bil

Kommer du fra sør er den enkleste veien RV3. Følg skilting til Trondheim, Røros og senere Tynset. En alternativ rute kan være RV 30, fra Koppang gå øst til kommer til Åkrestrømmen, og følg deretter RV 30 til Tynset. Fra Gardermoen er avstanden til Tynset ca. 280 km.

Fra nord så er hovedveien E6 sørover til Ulsberg, sør for Berkåk. Ved Ulsberg tar en av E6 og følger RV3 sørover til Tynset. Avstanden fra Trondheim til Telstad er ca. 180km.

Ankomst fra Sverige- ta riksvei 70 fra Mora til grensen. Følg RV 218 til Drevsjø, deretter RV 26 til Isterfossen og Tolga.

Med tog

Fra Oslo- Gardermoen flyplass tar togreisen ca. 4 timer.

Med Fly

Stadig flere fiskere fra Europa flyr til Oslo- Gardermoen og leier en bil på flyplassen. Dette er en rask og behagelig måte og reise på, og det er ikke veldig dyrt lenger, hvis du reiser med en liten gruppe.